VÍDEOS D'ALTERNATIVA


ALTERNATIVA DE 4t (Curs 17-18)


Aquest curs comencem una nova etapa a Alternativa. Ja sabeu que aquí trobareu molts dels vídeos que mirem a l'aula sobre els temes que tractem.

Què és el terrorisme? Parlem del atemptats de Barcelona. Podeu veure el vídeo de l'especial INFO-K dedicat a aquests fets. 

Feu una nova ullada al vídeo aquí.

Alike

Un curtmetratge que fa reflexionar sobre la relació entre pares i fills. A més a més ens parla una mica de la societat en la qual vivim: el conformisme, la manca de llibertat d'expressió, de les emocions, l'art,...


Aprendre a superar les pors


Parlant del que ens fa por hem après el què és i per a què serveix.  Hem compartit algunes pors que tenim i ens hem adonat que moltes pors són compartides pels nostres companys, i que parlar-ne i compartir-les és una forma de superar-les. 
Aquí teniu un petit vídeo que reflexiona sobre què és la por i com algunes pors són irracionals i ens poden estar fent perdre moments divertits i únics. 
El valor del silenci

Per a què serveix el silenci? Aquesta setmana reflexionarem sobre el valor del silenci. Per fer-ho farem algunes activitats a l'aula i també veurem el conte "Silenci, si us plau!"  D'una mà de contes.

ELS SOMNIS


  

Dia mundial de la Pau

Aquí teniu un recull de personatges importants que han contribuït a la pau mundial amb els seus actes i les seves idees. 
Qui era Martin Luther King? 


Fragment del discurs: I have a dreamQui era Ghandi? Qui és Malala? 


ALTERNATIVA DE 3r

Els drets i els deures dels infants. Abril: Ponyo en el acantilado

Per acabar el trimestre estem visionant la pel·lícula Ponyo en el acantilado dels famosos estudis japonesos Ghibli. Tracta de la història d'una petita peixet que vol convertir-se en una nena. Una lliure adaptació del conte de la Sireneta amb el qual es tracta la necessitat de qualsevol ésser humà de trobar el seu propi camí a la vida independentment del seu orígen. 
Març: què és el Bullying? 

El 21 de març vam veure l'obra de teatre en anglès titulada "Freaky" que tractava el tema del bullying. A Alternativa hem parlat del tema i hem visionat alguns vídeos per comprendre-ho millor.

The Bullydance


Blanca i la seva motxilla


Febrer: posar-se en el lloc de l'altre

Ens sabem posar en el lloc de l'altre? Sabem comprendre què necessita un company tan sols mirant-lo? Parlem-ne. Aquest curtmetratge us farà reflexionar:


Parlem del que està passant a SíriaA Alternativa hem vist: La profecia de les granotes

Pel·lícula que treballa valors com la tolerància, el saber conviure amb els altres, la família, la naturalesa dels animals, la infància i també els totalitarismes. Guanyadora de nombrosos premis, van caldre un equip de 200 persones i 6 anys de feina per poder fer-la.


Gener: Països del món

Per aprendre més sobre els diferents països i cultures, clica aquí.


Novembre: SOM DIFERENTS

A Alternativa estem treballant la diversitat. Ho fem a través de les cançons i visionant la fantàstica pel·lícula "Azur i Asmar" que acabarem de veure aquesta setmana. 

Aquí teniu el tràiler de la pel·lícula:
SOLIDARITAT I COL·LABORACIÓEl club Super3 també ens recorda que el ser diferent és genial perquè tots som únics i especials. Setembre i octubre: M'ACCEPTO COM SÓC? PARLEM D'AUTOESTIMA

A Alternativa hem començat el tema de l'Acceptació d'un mateix. Hem visionat un petit conte del "Petit avet" i ara estem veient la pel·lícula "Kirikú y la bruja" que tracta sobre la superació d'un petit vailet malgrat la seva alçada i la seva aparent "petitesa". Posteriorment farem un debat al respecte per encetar el quadern d'Alternativa el tema"Si jo fos..."

El petit avetTràiler de "Kirikú y la bruja"

 El maltrato sutil  

 El circ de les papallones


 Esplèndid curtmetratge sobre la importància d'estimar-se un mateix per poder ser feliç.

Qui ha dit que és impossible?


I SI ENS DIBUIXEM COM A SUPERHEROIS?
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada